to english website
meest gestelde vragen
  >> meest gestelde vragen Rotterdam

Kan je in de winter ook met de HotTug varen?
Jazeker! Een hot tub is juist heerlijk bij koud weer. Denk maar aan de Scandinaviërs die doen het al jaren! Zij gaan juist met sneeuw midden in de natuur in een heet bad zitten.

Is het echt niet koud?
Nee. Het water is 38 graden Celsius, lichaamstemperatuur. U kunt tijdens de vaart nog extra hout op de kachel doen, zodat het nog warmer wordt. Warmer dan 40 graden raden we echter af. Tijdens de vaart zit u met uw hele lijf in warm water. Behalve als u op de rand gaat zitten en een duik in het buitenwater neemt natuurlijk!

Is dat niet eng zo'n hete kachel op een boot?
Geloof het of niet, maar u kunt de kachel onder water aanraken als hij aanstaat. De roestvrijstalen kachel wordt gekoeld door het water erom heen, terwijl hij tegelijkertijd het water verwarmt!

Met hoeveel mensen kun je varen?
Er kunnen zes tot acht personen in de HotTug. Maar het is ook heel romantisch met z'n tweeën.

Mag je zelf varen?
Ja, u mag zelf varen, we zullen ter plekke uitleggen hoe u de HotTug bedient. Degene die vaart / de schipper mag echter geen alcohol drinken. Wilt u met uw hele gezelschap alcohol drinken? Dan bent u verplicht om een betaalde schipper mee te nemen.

Heb je geen vaarbewijs nodig?
Nee hoor die heeft u niet nodig.

Kun je vanwege slecht weer annuleren?
Nee. Het is altijd leuk om met de HotTug te varen, hoe kouder, hoe fijner en ook met regen is het leuk. Heeft u weleens gezwommen in een meer of in de zee terwijl het regent?
Enkel bij onweer annuleren we de vaart. Elke verhuur locatie heeft zijn eigen annuleringsregels.

meest gestelde vragen Rotterdam
Wat zijn de annuleringsregels voor Rotterdam?
— bij annulering tot 96 uur voor aanvang HotTug trip, teruggave voorschot of de mogelijkheid om een andere datum te boeken.
— bij annulering 96 uur tot 48 uur voor aanvang HotTug trip, de mogelijkheid om een andere datum te boeken.
— bij annulering binnen 48 uur voor aanvang HotTug trip, u bent uw voorschot kwijt.

U kunt niet annuleren op een ‘Special HotTug day’

Mag je je eigen drank meenemen in de HotTug?
Nee, in Rotterdam wordt de HotTug verhuurd bij lichtschip Vessel 11, dat is een bar & restaurant. Er zijn heerlijke drankjes verkrijgbaar, van appelsap tot aan prosecco, van een lekker eenvoudig tap biertje tot aan een eigen gebrouwen bier.

Mag je zelf varen?
Ja, u mag zelf varen, we zullen ter plekke uitleggen hoe u de HotTug bedient. Degene die vaart / de schipper mag echter geen alcohol drinken. Wilt u met uw hele gezelschap alcohol drinken? Dan bent u verplicht om een betaalde schipper mee te nemen.

Kan ik gelijk in de HotTug stappen of ...?
In rotterdam willen we graag dat u een half uur eerder aanwezig bent. Op deze manier kunt u rustig alle papieren doornemen, ondertekenen en omkleden en dus op tijd in de HotTug vertrekken. Indien u later arriveert en met de HotTug vertrekt zijn wij genoodzaakt om de huurtijd te verkorten.

Heb ik behalve geld en een zwembroek nog iets nodig?
Ja, een handdoek ;-). Ook vragen we om 500 euro borg cash (deze kunt u niet bij Vessel 11 pinnen) of u kunt een creditcard achterlaten tijdens de trip.