Meest Gestelde VragenKan je in de winter ook met de HotTug varen?
Jazeker! Een hot tub is juist heerlijk bij koud weer. Denk maar aan de Scandinaviërs die doen het al jaren! Zij gaan juist met sneeuw midden in de natuur in een heet bad zitten.

Is het echt niet koud?
Nee. Het water is 38 graden Celsius, lichaamstemperatuur. U kunt tijdens de vaart nog extra hout op de kachel doen, zodat het nog warmer wordt. Warmer dan 40 graden raden we echter af. Tijdens de vaart zit u met uw hele lijf in warm water. Behalve als u op de rand gaat zitten en een duik in het buitenwater neemt natuurlijk!

Is dat niet eng zo'n hete kachel op een boot?
Geloof het of niet, maar u kunt de kachel onder water aanraken als hij aanstaat. De roestvrijstalen kachel wordt gekoeld door het water erom heen, terwijl hij tegelijkertijd het water verwarmt!

Met hoeveel mensen kun je varen?
Er kunnen zes tot acht personen in de HotTug. Maar het is ook heel romantisch met z'n tweeën.

Mag je zelf varen?
Ja, u mag zelf varen, we zullen ter plekke uitleggen hoe u de HotTug bedient. Degene die vaart / de schipper mag echter geen alcohol drinken. Wilt u met uw hele gezelschap alcohol drinken? Dan bent u verplicht om een betaalde schipper mee te nemen.

Heb je geen vaarbewijs nodig?
Nee hoor die heeft u niet nodig. Wel moet de ‘schipper’ minimaal 18 jaar zijn en de huurder minimaal 21 jaar.

Kun je vanwege slecht weer annuleren?
Nee. Het is altijd leuk om met de HotTug te varen, hoe kouder, hoe fijner en ook met regen is het leuk. Heeft u weleens gezwommen in een meer of in de zee terwijl het regent?
Enkel bij onweer annuleren we de vaart. Elke verhuur locatie heeft zijn eigen annuleringsregels.

meest gestelde vragen Rotterdam
Annuleringen HotTug Rotterdam & COVID-19
Zolang de HotTug verhuur beperkt wordt door maatregelen opgelegd door de overheid m.b.t. het corona virus (COVID-19) zijn onze normale annuleringsvoorwaarden aangepast.
Dit betekent dat er geen geld wordt terugbetaald, indien wij de HotTug moeten annuleren vanwege de maatregelen opgelegd door de overheid, maar dat het wel ten alle tijde mogelijk is om uw boeking te verplaatsen naar een moment in de toekomst.

Indien wij niet worden beperkt door overheids regels (rondom Covid-19), is het normale annuleringsbeleid van toepassing
— bij annulering tot 240 uur (10 dagen) voor aanvang HotTug trip, teruggave voorschot of de mogelijkheid om een andere datum te boeken.
— bij annulering tussen 240 uur (10 dagen) tot 192 uur (8 dagen) voor aanvang HotTug trip, de mogelijkheid om een andere datum te boeken.
— bij annulering binnen 192 uur (8 dagen) voor aanvang HotTug trip, u bent uw voorschot kwijt.

Mag je je eigen drank meenemen in de HotTug?
Nee, dit mede vanwege uw eigen veiligheid en de veiligheid van de HotTug. Indien u toch eigen drank meeneemt, berekenen wij hiervoor een boete van € 30,- per persoon.

Waarom mag je je eigen drank niet meenemen in de HotTug?
Sommige mensen hebben de neiging om veel alcohol te drinken, zeker als het gezellig is. Echter de combinatie in warm water zitten, te veel alcohol drinken en varen kan een gevaarlijke zijn. We hebben daarom besloten een maximum aan alcoholische drankjes te verkopen per persoon.
1. Door te veel alcohol te drinken is het onveilig voor u als persoon, onze gast;
2. Door te veel alcohol te drinken is het onveilig voor de HotTug, de boot (schade enz.);
3. Door te veel alcohol te drinken worden personen overmoedig, luidruchtig en hinderlijk voor onze buren.
Indien u toch veel alcohol wilt drinken, dan raden wij u aan een andere activiteit te organiseren.

Zijn er nog meer specifieke (vaar)regels voor de HotTug in Rotterdam?
Jazeker, zo mag u bijvoorbeeld niet op de Maas varen, mag de schipper geen alcohol drinken en houden wij de gehele borg van 500 euro in bij buiten het vaargebied varen en bij onfatsoenlijk gedrag in de HotTug zoals harde muziek, schreeuwen, gillen en zonder (zwem)kleding varen.
>> zie (gedrags)regels & vaarkaart
>> algemene voorwaarden

Mag je zelf varen?
Ja, u mag zelf varen, we zullen ter plekke uitleggen hoe u de HotTug bedient. Wel moet de ‘schipper’ minimaal 18 jaar zijn en de huurder minimaal 21 jaar.
Ook, degene die vaart / de schipper (= de BOB), mag geen alcohol drinken. Wilt u met uw hele gezelschap alcohol drinken? Dan bent u verplicht om een betaalde schipper mee te nemen.

Kan ik gelijk in de HotTug stappen of ...?
In rotterdam willen we graag dat u een half uur eerder aanwezig bent. Op deze manier kunt u rustig alle papieren doornemen, ondertekenen, borg regelen en omkleden en op tijd in de HotTug vertrekken. Indien u later arriveert en met de HotTug vertrekt zijn wij genoodzaakt om de huurtijd te verkorten.

Heb ik behalve geld en een zwembroek nog iets nodig?
Enkel borg... want zelfs een handdoek kunt u bij ons huren! We vragen 500 euro borg, we maken een (borg)reservering van 500 euro op uw creditcard (LET OP: voor sommige creditcards is een pincode vereist).

Is er een omkleedruimte?
Ja zeker, is er een omkleedruimte, net zoals bij de sauna of bij het zwembad. Het is niet prettig om aan de wal, in de kou, zich om te kleden. Of uit natte badkleding te moeten stappen, terwijl iedereen u kunt zien ;-)

Kunnen we twee boten huren en ook gelijk laten vertrekken?
Ja dat kan. U moet wel helaas, elke HotTug apart boeken.
Standaard vertrekt u een uur na elkaar. Als u tegelijk wilt vertrekken rekenen we 50 euro extra voor extra personeel, handling etc. Uw vertrektijd ligt precies tussen beide HotTugs in. Dus een half uur ná de eerste boot en een half uur vóór de tweede boot.
Wilt u twee HotTugs gelijk laten vertrekken? Graag bij de opmerkingen vermelden, dat u dit wilt en dat u zich bewust bent van de extra kosten.

Waar kunnen we parkeren?
Op straat voor Vessel11 zijn er parkeerplekken. U kunt ook bij bijv. Parkeergarage de Boompjes (450 meter) parkeren. Als u vooraf reserveert dan bent u goedkoper.