Meest Gestelde VragenKan je in de winter ook met de HotTug varen?
Jazeker! Een hot tub is juist heerlijk bij koud weer. Denk maar aan de Scandinaviërs die doen het al jaren! Zij gaan juist met sneeuw midden in de natuur in een heet bad zitten.

Is het echt niet koud?
Nee. Het water is 38 graden Celsius, lichaamstemperatuur. U kunt tijdens de vaart nog extra hout op de kachel doen, zodat het nog warmer wordt. Warmer dan 40 graden raden we echter af. Tijdens de vaart zit u met uw hele lijf in warm water. Behalve als u op de rand gaat zitten en een duik in het buitenwater neemt natuurlijk!

Is dat niet eng zo'n hete kachel op een boot?
Geloof het of niet, maar u kunt de kachel onder water aanraken als hij aanstaat. De roestvrijstalen kachel wordt gekoeld door het water erom heen, terwijl hij tegelijkertijd het water verwarmt!

Met hoeveel mensen kun je varen?
Er kunnen zes tot acht personen in de HotTug. Maar het is ook heel romantisch met z'n tweeën.

Mag je zelf varen?
Ja, u mag zelf varen, we zullen ter plekke uitleggen hoe u de HotTug bedient. Degene die vaart / de schipper mag echter geen alcohol drinken. Wilt u met uw hele gezelschap alcohol drinken? Dan bent u verplicht om een betaalde schipper mee te nemen.

Heb je geen vaarbewijs nodig?
Nee hoor die heeft u niet nodig. Wel moet de ‘schipper’ minimaal 18 jaar zijn en de huurder minimaal 21 jaar.

Kun je vanwege slecht weer annuleren?
Nee. Het is altijd leuk om met de HotTug te varen, hoe kouder, hoe fijner en ook met regen is het leuk. Heeft u weleens gezwommen in een meer of in de zee terwijl het regent?
Enkel bij onweer annuleren we de vaart. Elke verhuur locatie heeft zijn eigen annuleringsregels.

meest gestelde vragen Rotterdam
Wat zijn de annuleringsregels voor Rotterdam?
— bij annulering tot 240 uur (10 dagen) voor aanvang HotTug trip, teruggave voorschot of de mogelijkheid om een andere datum te boeken.
— bij annulering tussen 240 uur (10 dagen) tot 192 uur (8 dagen) voor aanvang HotTug trip, de mogelijkheid om een andere datum te boeken.
— bij annulering binnen 192 uur (8 dagen) voor aanvang HotTug trip, u bent uw voorschot kwijt.

U kunt niet annuleren op een ‘Special HotTug day’

Mag je je eigen drank meenemen in de HotTug?
Nee, in Rotterdam wordt de HotTug verhuurd bij lichtschip Vessel 11, dat is een bar & restaurant. Er zijn heerlijke drankjes verkrijgbaar, van appelsap tot aan prosecco, van een lekker eenvoudig biologisch biertje tot aan lekkere IPA.

Zijn er specifieke (vaar)regels voor de HotTug in Rotterdam?
Jazeker, zo mag u bijvoorbeeld niet op de Maas varen, mag de schipper geen alcohol drinken en houden wij de gehele borg van 500 euro in bij onfatsoenlijk gedrag in de HotTug zoals harde muziek, schreeuwen, gillen en zonder (zwem)kleding varen.
>> zie gebruiksaanwijzing & vaarkaart
>> algemene HISWA-voorwaarden

Mag je zelf varen?
Ja, u mag zelf varen, we zullen ter plekke uitleggen hoe u de HotTug bedient. Degene die vaart / de schipper mag echter geen alcohol drinken. Wilt u met uw hele gezelschap alcohol drinken? Dan bent u verplicht om een betaalde schipper mee te nemen.

Kan ik gelijk in de HotTug stappen of ...?
In rotterdam willen we graag dat u een half uur eerder aanwezig bent. Op deze manier kunt u rustig alle papieren doornemen, ondertekenen en omkleden en dus op tijd in de HotTug vertrekken. Indien u later arriveert en met de HotTug vertrekt zijn wij genoodzaakt om de huurtijd te verkorten.

Heb ik behalve geld en een zwembroek nog iets nodig?
Enkel borg... want zelfs een handdoek kunt u bij ons huren! We vragen 500 euro borg cash (deze kunt u niet bij Vessel 11 pinnen) of we maken een (borg)reservering van 500 euro op uw creditcard (LET OP: voor sommige creditcards is een pincode vereist).

Is er een omkleedruimte?
Ja, natuurlijk is er een omkleedruimte, net zoals bij de sauna of bij het zwembad. Het is niet prettig om aan de wal, in de kou, zich om te kleden. Of uit natte badkleding te moeten stappen, terwijl iedereen u kunt zien ;-)

Kunnen we twee boten huren en ook gelijk laten vertrekken?
Ja dat kan. U moet wel helaas, elke HotTug apart boeken.
Standaard vertrekt u een uur na elkaar. Als u tegelijk wilt vertrekken rekenen we 50 euro extra voor extra personeel, handling etc. Uw vertrektijd ligt precies tussen beide HotTugs in. Dus een half uur ná de eerste boot en een half uur vóór de tweede boot.
Wilt u twee HotTugs gelijk laten vertrekken? Graag bij de opmerkingen vermelden, dat u dit wilt en dat u zich bewust bent van de extra kosten.